fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Biznesa forums “Uzņēmējdarbības loma reģiona attīstībā”

image
25
Apr

Biznesa forums “Uzņēmējdarbības loma reģiona attīstībā”

  • Kuldīgas BJC
  • 25/04/2023

Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktores vietniece Anda Andersone piedalījās diskusijās biznesa forumā “Uzņēmējdarbības loma reģiona attīstībā”.

Kuldīgas Biznesa inkubatora telpās otrdien, 25 aprīlī notika Biznesa forums “Uzņēmējdarbības  loma reģiona attīstībā”, kurā eksperti no Latvijas un Norvēģijas diskutēja un apmainījās ar pieredzi un viedokļiem par dažādiem uzņēmējdarbības  jautājumiem. Forums sastāvēja no vairākiem diskusiju blokiem, kuros kopīgi tika meklētas  atbildes, vai uzņēmējdarbības prasmes jāapgūst jau pamatskolā/vidusskolā, cik soļos iespējams nokļūt no jaunuzņēmuma līdz eksportējošam uzņēmumam, kā veiksmīgi piesaistīt investīcijas, cik liela ir inovāciju nozīme ikdienā un krīzes situācijās un citiem jautājumiem.

Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktores vietniece Anda Andersone piedalījās diskusijā par jauniešu sagatavošanu  uzņēmējdarbībai jau skolā. Tika diskutēts par jautājumiem-  kādas personīgās rakstura īpašības un spējas ir nepieciešamas uzņēmējdarbības  uzsākšanai, kas jauniešiem ir visgrūtākais attīstot savu biznesa ideju un virzot to tirgū, vai nepieciešams attīstīt trūkstošās prasmes vai  labāk veidot stipru komandu, kur katram ir savas stiprās puses? Tāpat tika pārrunāts, kādi ir iedarbīgākie atbalsta instrumenti veiksmīgai iesāktās uzņēmējdarbības idejas īstenošanai, cik svarīga ir līdzcilvēku un vienaudžu attieksme un citi izaicinājumi.

A.Andersones diskusijas partneri bija jaunietes Paula un Estere no Kuldīgas Centra vidusskolas Skolēnu mācību uzņēmuma “Treasure”, viņu uzņēmējdarbības pedagoģe Laura Zariņa, Ilze Šupstika  no biedrības Impact Hub Liepāja un karjeras konsultante, uzņēmējdarbības skolotāja no Norvēģijas May Britt Haugland. 

Diskusijā tika noskaidrots, ka Latvijas u Novēģijas jauniešiem ir līdzīgi izaicinājumi, apgūstot biznesa iemaņas - grūtības komunicēt, virzot savu produktu tirgū un pārdodot to tieši klientiem, zemas finanšu pratības prasmes, trūkst pacietības ilgstošam darbam un nav izpratnes par savas biznesa idejas  ilgtspējību un rentabilitāti.

Biznesa forums notika projekta Nr. LV-LOCALDEV-0004 “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Kurzemes plānošanas reģionā” (”Entrepreneurship in Kurzeme”) ietvaros. Projektu līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.