fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Pasākumā “Es esmu savā spēkā” uzzina par stresa mazināšanas iespējām

image
04
Jan

Pasākumā “Es esmu savā spēkā” uzzina par stresa mazināšanas iespējām

  • Kuldīgas BJC
  • 04/01/2024

“Katrs ir pelnījis skaistu dzīvi, bet pirmais solis ir jāsper Tev pašam” - šāda vadmotīva aicināti, Kuldīgas Jauniešu mājā 3. janvāra pēcpusdienā pulcējās ap 80 interesenti, lai pasākumā “Es esmu savā spēkā” uzzinātu par stresa rašanās iemesliem, tā atpazīšanas un vadīšanas mehānismiem.

Vairāk nekā trīs stundu garo iedvesmas lekciju  par dzīvesspēka vairošanu, klātesošajiem pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem un Senioru skolas pārstāvjiem vadīja Anete Hofmane- sertificēta supervizore, lektore un RTU pētniece.

Atklājot pasākumu, auditoriju uzrunāja Kuldīgas novada pašvaldības vadītāja Inese Astaševska, novēlot visiem veiksmīgu Jauno gadu un spēju atrast savus spēka avotus, jo pedagoga darba specifika prasa lielus iekšējos resursus un nepārtrauktu spēju būt klātesošam un atbalstošam. Tāpēc svarīgi ir zināt, kur un kā šo spēku atgūt.

Balstoties uz savu profesionālo darbību, kā arī personīgo pieredzi, piedzīvojot izdegšanas sindromu, A.Hofmane publiku saistošā veidā iepazīstināja ar stresa jēdzienu, atklājot tā dažādās šķautnes un vietu katra cilvēka dzīvē. Tāpat tika runāts par papildus stresoriem darba vietās, atšķirību starp ilgstošu stresu,  profesionālo nogurumu un izdegšanu, arī par to, kā stress izpaužas mūsu ķermenī, uzvedībā, emocijās un kognitīvajos procesos, ļaujot katram klātesošajam atpazīt, iespējams, arī savu personīgo situāciju.

Otrajā pasākuma daļā, lektore pievērsās praktiskām metodēm, kā nepieļaut izdegšanu un veicināt savu dzīvesspēku. Kopīgi tika apgūta bungošanas metode, jeb bilaterālā stimulācija, emocionālās brīvības tehnika (EFT), relaksācija, vizualizācija un citas vienkāršas metodes, kā katrs pats ikdienā var pārvarēt stresa radītās situācijas un mazināt tā kaitīgo ietekmi uz savu dzīvi. 

Pasākums notika Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra karjeras izglītības  un audzināšanas darba plāna ietvaros, veicinot pedagogu profesionālo izaugsmi un kopējo labbūtību.