fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Pieredzes apmaiņas darbnīca “Reāls plāns dzīvei pēc Pumpura”

image
26
Apr

Pieredzes apmaiņas darbnīca “Reāls plāns dzīvei pēc Pumpura”

  • Kuldīgas BJC
  • 26/04/2023

Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktores vietnieces Anda Andersone un Ieva Kaltniece aktīvi iesaistījās pieredzes apmaiņas darbnīcā “Reāls plāns dzīvei pēc Pumpura”.

Kopš 2017.gada Izglītības kvalitātes valsts dienests visā Latvijā  īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”, jeb PUMPURS. Šogad projekts noslēdzas un  finansējums dažādām atbalsta formām, iniciatīvām un aktivitātēm vairs nebūs pieejams. Lai palīdzētu pašvaldībām turpināt projektā iesākto un attīstītu savu prevencijas stratēģiju, sistēmu un tā ieviešanu reālajā dzīvē, ceturtdien, 26.aprīlī, Kuldīgas kultūras centrā  bija pulcējušies pārstāvji no vairākiem Kurzemes novadiem un lielajām pilsētām, lai piedalītos pieredzes apmaiņas darbnīcā “Reāls plāns dzīvei pēc Pumpura”.

Dati rāda, ka vairāk nekā 20 tūkstošiem skolēnu ik mācību gadu nepieciešams papildu atbalsts, lai viņi labāk mācītos un priekšlaikus nepamestu skolu. Projekta administrētāju vēlme ir  reģionālajās darbnīcās  ar iesaistīto institūciju pārstāvjiem kopīgi apzināt mērķauditoriju, darbības veidus, iesaistītās institūcijas, sadarbības veidus  un daudzus citus faktorus, lai izstrādātu kopīgu stratēģiju  dzīvei pēc pumpura.

Kuldīgā bija pulcējušies pārstāvji no Kuldīgas, Talsu, Saldus, Ventspils un Dienvidkurzemes  novadiem un no Liepājas un Ventspils valstspilsētām.  Pie katra novada vai pilsētas galda kopā strādāja, pieredzē un idejās dalījās pārstāvji no  iesaistītajām institūcijām-  izglītības pārvaldes, bāriņtiesas, sociālā  dienesta, pašvaldības policijas, Bērnu un jauniešu centra u.c. 

Arī Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktores vietnieces Anda Andersoneun Ieva Kaltniece aktīvi iesaistījās pieredzes apmaiņā un nākotnes sadarbības redzējumā, lai kopīgiem spēkiem mazinātu to bērnu un jauniešu skaitu, kas dažādu iemeslu dēļ mācības skolā pamet.

Vairāk par projektu: http://pumpurs.izm.gov.lv/lv/par-projektu

Pasākums notika Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (Pumpurs) ietvaros.