fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Skaisti un izteiksmīgi pasniegt dzeju un prozu – bērni un jauniešu piedalās skatuves runas konkursā

image
27
Mar

Skaisti un izteiksmīgi pasniegt dzeju un prozu – bērni un jauniešu piedalās skatuves runas konkursā

  • Kuldīgas BJC
  • 27/03/2024

26. martā Kuldīgas Jauniešu mājā tika aizvadīts Kuldīgas novada skolēnu skatuves runas konkurss. Konkursā savas prasmes pierādīja 36 dalībnieki. Konkursa dalībnieki bija sagatavojuši vienu dzejas un vienu prozas darbu. 

Bērnus un jauniešus vērtēja žūrija – ilglaicīgā “Kurzemes radio” ētera balss Anda Andersone,  filoloģe un latviešu valodas skolotāja Inta Brasle, kā arī aktrise un folkloras skolotāja Zane Jančevska. Žūrija analizēja dalībnieku domu atklāsmi, kontaktu ar klausītājiem, dikciju un artikulāciju, kā arī prozas vai dzejoļa atbilstību. Konkursa otrā kārta 10. maijā norisināsies Talsos.

Ceļazīmes uz konkursa otro kārtu un augstākās pakāpes diplomus saņēma: 

1. klašu grupā:

Paula Šveicere (V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskola), Rūdis Trenmors (V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskola) un Jūlija Priede (Turlavas pamatskola). 

2. – 3. klašu grupā:

Marta Ruska (V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola), Selīna Valtere (Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskola) un Rebeka Andreca (Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskola). 

4. – 6. klašu grupā:

Beāte Žežulka (Z.A.Meierovica Kabiles pamatskola), Heidija Jēkabsone (V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskola) un Rūdolfs Miķelsons (V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskola). 

7. – 9. klašu grupā:

Mērija Anna Mazūre (V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola), Ansis Timotejs Ābols (Skrundas vidusskola) un Melanija Elma Gulbe  (Turlavas pamatskola). 

10. – 12. klašu grupā:

Laine Porgaile (V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola).