fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novads ceļā uz #DziediunDejo2021

image
29
Okt

Kuldīgas novads ceļā uz #DziediunDejo2021

  • Kuldīgas BJC
  • 29/10/2021

12. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šajā reizē tika svinēti citādā formātā, kas pierādīja saukli, ka "Svētki ir tur, kur esam mēs!".

Sākotnēj,i kopš 2018.gada, skolēni cītīgi bija gatavojušies klātienes svētkiem, kas norisinātos Rīgā. Vairāk kā 70 novada kolektīvi un 1000 skolēni strādāja pie tā, lai sagatavotu dejas, dziesmas, mākslas darbus un priekšnesumus, veiksmīgi startētu skatēs un dotos uz svētkiem Mežaparka estrādē, taču COVID19 pandēmijas dēļ, svētki no 2019. gada tika pārcelti uz 2020. gadu un pēc tam pārcelti vēl par gadu - uz 2021. gadu. 

Šajā gadā svētkiem bija jānotiek visā to krāšņumā, taču pandēmijas dēļ nebija skaidrs ne tas vai svētki varēs notikt, kādā formā notiks, vai vispār tos nepieciešams organizēt veselības apdraudējuma dēļ, viedokļi ļoti atšķīrās, emocijas bija ikvienā no mums, dzirdot variācijas par svētku organizēānu un to norisi, tādējādi nācās meklēt svētkiem citādu formātu, ko arī piedzīvojām no 2021. gada pavasara līdz rudenim.

Kolektīvi piedalījās Zoom filmēšanā, atsākoties klātienes nodarbībām veidoja video priekšnesumu un video sveicienu ierakstus.

12. jūlijā Kuldīgā notika Saulesvija, kur sagaidījām svētku organizatorus, kas ieripināja svētku ratu Kuldīgā un svinīgi atklāja Saulesviju jeb ceļu pie katra jaunizveidotā novada kolektīviem un pārstāvjiem, tādējādi nevis satiekoties Rīgā kā ierasts, bet ierodoties pie katra kolektīva viņa novadā. Septembra mēnesī Kuldīgā pie Vecā tilta slējās varena skatuve, kurā notika tiešraides koncerts Kurzemes kolektīviem, ko ikviens varēja vērot savos TV, Kuldīgas novads pārstāvēts laureātu koncertā Brīvdabas muzejā, novadu apmeklēja filmēšanas grupa, lai iepazītos, kā kolektīviem aizritējis svētku gatavošanās process savās mājās, mākslas darbu izstādes reģionos un to iemūžināšana virtuālā katalogā...un vēl daudzi, jo daudzi notikumi, kur bijām klātesoši, piedalījāmies vairāk kā 400 skolēni no 30 dažādiem kolektīviem.

28. oktobrī norisinājās Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 konference “Pieredze un mācībstundas nākotnei”, kur arī mēs, Kuldīgas novads, dalījāmies pieredzē par svētku gatavošanās procesu, interesantiem faktiem un smēlāmies iedvesmu nepadoties un turpināt ceļu uz nākošiem Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem!

Svētku gatavošanās procesa prezentācija, spied šeit

Kuldīgas novada kolektīvu video sveicieni, spied šeit