fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

VPKV 10. klases skolēni "dod vaļā"

image
14
Sep

VPKV 10. klases skolēni "dod vaļā"

  • VPKV
  • 14/09/2023

Otrdien, 5. septembrī, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas Skolēnu pašpārvaldes jaunieši, īstenojot Jauniešu iniciatīvu projektu “Dodam vaļā!”, organizēja pasākumu jaunajiem 10. klases skolēniem.

Projekta mērķis ir caur dažādām neformālajām aktivitātēm veicināt jauno desmitās klases kolektīva saliedētību, attīstot sadarbības prasmes un izpratni par kvalitatīvas izglītības iegūšanu vidusskolā. 

Dienas sākumā jauniešiem tika organizēta tikšanās ar skolas direktori Agnesi Kārkliņu, kura jauniešus iedvesmoja pārdomām par pašizaugsmi, izvēli mācīties vidusskolā, savu mērķu pilnveidi turpmākajos trīs gados. Jauniešiem bija iespēja tikties arī ar jaunsardzes instruktoru Viesturu Zviedri, kurš skolēniem pastāstīja par valsts aizsardzības mācību. Tad VPKV Skolēnu pašpārvaldes jaunieši iesaistīja jaunos vidusskolēnus iesildīšanās aktivitātēs – dažādas vārdu un faktu spēles, sarunu stacijas, komandu aktivitātes un radošās darbnīcas. Jauniešiem bija sagatavotas aktivitātes, kurās bez jautrības neiztikt! Jaunieši atzina, ka tās palīdzēja veicināt savstarpējo komunikāciju. 

Pēc gardas pusdienu pauzes aktivitātes vadīja klases audzinātāja Zane Lase, kura jauniešus izaicināja veidot plakātus no neordināriem izejmateriāliem. 

Pasākuma noslēgumā jaunieši sniedza atgriezenisko saiti par aizvadīto dienu, aizpildot “Atziņu monētas”. Jaunajie vidusskolēni rakstīja pozitīvos ieguvumus un ieteikumus turpmāko projektu izstrādei. Atzinību jaunieši izteica par to, ka pasākuma aktivitātes lielākoties norisinājās ārā. Savukārt projekta “Dodam vaļā” darba grupa atzīst, ka projekta mērķis ir sasniegts, 10.klases kolektīvs ir gatavs uzsākt mācības vidusskolā kā saliedēta komanda. 

VPKV Skolēnu pašpārvaldes kolektīvs jauno 10.klases skolēnu vidū ieguva arī jaunus draugus un domubiedrus. “Pasākuma laikā sapratām, ka arī mūs šis pasākums ir padarījis vēl vienotākus”, atzīst VPKV Skolēnu pašpārvaldes jaunieši.

Dana Blūma, kā projekta atbildīgā persona, saka lielu paldies ikvienam darba grupā iesaistītajam jaunietiem par atbildīgo un veiksmīgo sadarbību projekta realizēšanā!

Projekts finansēts no Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra budžeta.