fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Jaunieši pilda aizraujošus uzdevumus un piedalās Pelču nakts orientēšanā

image
15
Aug

Jaunieši pilda aizraujošus uzdevumus un piedalās Pelču nakts orientēšanā

  • Kuldīgas BJC
  • 15/08/2023

11. augustā Pelčos norisinājās “Nakts skrējiens”, kas bija piepildīts ar orientēšanās, komandas un dažādiem spraigiem uzdevumiem. Pasākumā piedalījās 11 komandas, trasi izpildot 56 cilvēkiem. “Nakts skrējiena” organizēšanā iesaistījās arī 17 jaunieši. 

Dalībniekiem bija jāapmeklē piecas dažādas stacijas Pelču pagasta centra teritorijā. Tālākais punkts atradās pie “Damba dīķiem”, kur komandai bija jāizvēlas cilvēks, kuru pieķēdēt pie koka. Uzdevums bija trauciņā atrast pareizo atslēgu, lai atbrīvotu komandas biedru. 

Pie avotiņa bija ar caurām krūzītēm jāpiepilda spainis. Pastaigu takas vidū, dziļi mežā, bija stacija, kurā bija jālien cauri virvēm, kas bija sasietas starp kokiem. 

Vēl viena stacija atradās pie ūdenstorņa. Tur visiem komandas dalībniekiem tika salīmētas kopā kājas vienam pie otra. Stacijas uzdevums bija vairākas pudeles nogādāt no viena punkta līdz otram, taču pudeles nedrīkstēja mest un tās bija jānes pa vienai. 

Savukārt pēdējā stacija atradās barona kapos, kur tika pārbaudītas dalībnieku zināšanas par Pelču pili. Atgriežoties finišā, “Nakts skrējiena” entuziastus sagaidīja silta tēja un skābeņu zupa. Kopumā dalībnieki bija apmierināti. 

Pelču nakts orientēšanās norisinājās, pateicoties Kuldīgas novada pašvaldības un Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra sniegtajam atbalstam.