fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Noskaidrots Kuldīgas novada “Gudrais novadnieks”

image
09
Maijs

Noskaidrots Kuldīgas novada “Gudrais novadnieks”

  • Kuldigas BJC
  • 09/05/2022

5. maijā Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās Kuldīgas novada jauniešu erudīts “Gudrais novadnieks” skolēniem no 8.-12. klasei. Kopā piedalījās 7 komandas, 4 no Kuldīgas (VPKV, KMHZV, KCV, K2V) un pa vienai no Alsungas (Alsungas pamatskola), no Turlavas (Turlavas pamatskola) un no Vārmes (Vārmes pamatskola).

Šoreiz jaunieši ne tikai piedalījās erudīta, bet arī organizēja un vadīja to. Kuldīgas jaunatnes darbiniece Justīne Iesaliņa un Alsungas jaunatnes darbiniece Elīna Cera kopā ar aktīviem jauniešiem no dažādām Kuldīgas novada skolu pašpārvaldēm Eniju Žilinsku, Elizabeti Irbi, Paulu Kleinhofu, Elīnu Tūbeli, kā arī Katrīnu Bžalavu un Dāvi Valteru, kuri ne tikai organīzēja, bet arī lieliski vadīja pasākumu, vairākas nedēļas sanāca kopā un cītīgi strādāju pie tā, lai pasākums būtu izdevies. 

Pasākuma laikā jauniešiem bija jāprezentē iepriekš sagatavots mājasdarbs, kur katrai komandai tika izlozēta profesija, balstoties uz kuru bija jāizdomā savas komandas nosaukums, sauklis un vizuālais noformējums. Lielas uzslavas katrai no komandām par godam izpildīto mājasdarbu, jo priekšnesumi bija sagatavoti radoši un uzjautrināja visus. Viļa Plūdoņa Kuldīgas Vidusskola bija ieradušies kā lauksaimnieki ar dakšu, cirvi un, pats galvenais, eko āboļiem, kas audzēti pašu saimniecībā, Turlavas komandas makšķernieki ķēra zelta zivtiņas, Vārmes pamatskolas pavāri uzstājās ar pašu sacerētu muzikālo priekšnesumu, Kuldīgas Centra vidusskola bija iejutušies skolotāju tēlā, Alsungas skolēnu komanda bija ieradušies ar lidmašīnām, Kuldīgas 2. vidusskola bija iejutušies slaveno mūziķu “Čikāgas piecīšu” tēlos un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskola mūs iepazīstināja ar vetārsta profesiju.

Pēc tam jaunieši atbildēja uz dažādiem 40 jautājumiem par Kuldīgas novadu. Jautājumi bija gan rakstiski, gan video formātā, kā arī gan ar, gan bez atbilžu variantiem. Papildus bija sagatavoti divi praktiskie uzdevumi, kur jaunieši varēja nogaršot sklandraušus, lai pēc tam uzskaitītu to pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, kā arī otrā uzdevumā pārbaudīt savu acu mēru.

Beigās apstirpinājās ka Kuldīgas novads var lepoties ar izglītotiem un zinošiem jauniešiem, jo visas komandas ieguva augstu punktu skaitu, tomēr spraigā cīņā 3. vietu ieguva Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskola, 2. vietu ieguva Kuldīgas Centra vidusskola un 1. vietu izcīnīja Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskola.

Sakām lielu paldies Arvim Sprudem, Lailai Puķītei no Suitiem un dzīvajam muzejam “Senās Kuldīgas stāsts” par Jūsu iesūtītiem video jautājumiem.

Kā arī pasākums nebūtu izdevies bez mūsu foršajiem atbalstītājiem, kas palīdzēja sagatavot balvas un praktisko uzdevumu. Paldies Duna Brewery par garšīgām un atspirdzinošām limonādēm, Ineses tortes par lieliskām kūkām, Kuldīgas dzīvajam muzejam “Senās Kuldīgas stāsts” par uzdāvināto apmeklējuma dāvanu karti un SIA Mājas kulinārija par svaigiem un gardiem sklandraušem.