fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novada jaunieši uzzina par karjeras iespējām medicīnā

image
25
Sep

Kuldīgas novada jaunieši uzzina par karjeras iespējām medicīnā

  • Kuldīgas BJC
  • 25/09/2023

Lai nostiprinātu  interesi par medicīnas studijām un iespējamo karjeru šajā nozarē, 22. septembrī Kuldīgas Jauniešu māja pulcēja interesentus no vairākām novada skolām.

Ar jauniešiem sarunājās un pieredzē dalījās RSU Liepājas filiāles māszinību studentes Krista Bērtulsone un Beāte Zviedre, kā arī  Kuldīgas slimnīcas ārste, pediatre, Ieva Siliņa.

Viešņas klātesošajiem pastāstīja, kā radusies viņu interese par medicīnu, kas palīdzēja, atbalstīja un iedvesmoja šajā  procesā. 

Tāpat dalījās pieredzē, kā tika izvēlēta mācību iestāde, kāds bija studiju process - cik ļoti gaidas saskanēja ar realitāti.

Studentes atklāti pastāstīja par krīzēm un grūtiem brīžiem studiju un prakšu gaitā, atzīstot, ka mācību process nav viegls. Savukārt, daktere I.Siliņa atklāja, kāpēc izvēlējusies kļūt par bērnu ārsti un cik garš ir ceļš no 1.kursa līdz ārsta diplomam. Visas runātājas norādīja, ka mediķa profesija ir sirds darbs un to nevar darīt bez cilvēkmīlestības. 

Kopīgā diskusijā ar jauniešiem tika runāts par nepieciešamajām un vēlamajām prasmēm un iemaņām, lai kļūtu par labu mediķi. Tāpat tika noskaidrots, cik būtisks ir  cilvēcīgais faktors un personiskās īpašības, strādājot šajā jomā. 

Klātesošie bija vienisprātis, ka mediķa darbs sniedz gan lielu gandarījumu, gan arī šajā profesijā ir daudz izdegšanas faktoru, tāpēc būtiski ir rūpēties par savu emocionālo labbūtību un atrast atslodzes un prieka brīžus ārpus darba un studijām. Uz tikšanos bija atnākuši 28 Kuldīgas novada skolēni (8.-12.klase),aktīvākie diskusijas dalībnieki saņēma arī piemiņas dāvanas no BJC.

Tikšanās notika Karjeras izglītības pasākumu plāna ietvaros, veicinot skolēnu interesi par medicīnas nozari un attīstot apzinātu tālākās karjeras izvēli.