fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novada BJC audzēkņi saņem atzinību no domes priekšsēdētājas

image
08
Maijs

Kuldīgas novada BJC audzēkņi saņem atzinību no domes priekšsēdētājas

  • Kuldīgas BJC
  • 08/05/2024

7. maijā Kuldīgas kultūras centrā domes priekšsēdētāja Inese Astaševska sveica novada izcilākos skolēnus, to skaitā divus Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra audzēkņus - Bernardu Grundmani un Mārtiņu Aļijevu.

Ik gadu pašvaldība uz tikšanos ar priekšsēdētāju aicina skolēnus, kuriem ir augsti sasniegumi novada, valsts un starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādē. Skolēnus, kuri ir aktīvi un radoši sabiedriskajā darbībā un kuri popularizē skolas un novada vārdu. Ar muzikālu pārsteigumu jauniešus pasākumā iepriecināja “X faktora” uzvarētāja Emīlija Bērziņa. 

Bernards lidmodeļu būvēšanu un pilotēšanu nodarbojas kopš astoņu gadu vecuma. Šis laiks nav pavadīts veltīgi. Lai izgatavotu lidmodeļus ir apgūtas prasmes strādāt ar dažādiem kokapstrādes un metālapstrādes instrumentiem. Ar lepnumu varam teikt, ka Bernards Grundmanis ir viens no labākajiem F1N lidmodelistiem Latvijā. Ar savu būvēto lidmodeli Bernardam ir izdevies izcīnīt augstas vietasdaudzās sacensībās, kā piemēru varam minēt otro vietu Rīgas atklātajās sacensībās F1N lidmodeļu klasē šī gada janvārī.

Viņa sasniegumi šajā klasē ir izcili un iedvesmojoši. Viņš ir ieguvis ne tikai titulus, bet arī cieņu un atzinību no citiem lidmodelistiem.

Mārtiņš ir talantīgs un apņēmīgs lidmodelists. Viņam lidmodelisms nav tikai hobijs - tas ir viņa dzīves veids. Mārtiņš ar lidmodelismu nodarbojas jau kopš 11 gadu vecuma un kopš tā laika ir pilnveidojis savas prasmes un zināšanas šajā jomā, viņš ir piedalījies daudzās lidmodeļusacensībās, gūstot lieliskus rezultātus.

Pēdējā laika lielākie sasniegumi ir pirmā vieta radiovadāmo planieru sacensībās F5J klasē, kuras organizēja Kuldīgas aviācijas sporta klubs, kā arī otrā vieta Baltijas valstu līmeņa sacensībās "Nākotne Cup 2023” F5J klasē junioru konkurencē. Šis rezultāts ne tikai apliecina Mārtiņa meistarību un dedzību, bet arī pierāda viņa konkurētspēju starptautiskā līmenī.

Lepojamies ar mūsu talantīgajiem audzēkņiem!