fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

17. februārī Kuldīgā vēl nebijis pasākums - Latvijas čempionāts standartdejās

image
12
Feb

17. februārī Kuldīgā vēl nebijis pasākums - Latvijas čempionāts standartdejās

  • Kuldīgas novada pašvaldība
  • 12/02/2024

Sestdien, 17. februārī, pirmo reizi Kuldīgas novadā notiks Latvijas čempionāts standartdejās un sporta deju sacensības “Kuldīgas kauss 2024.” Sacensībās piedalīsies arī vairāki Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra dejotāji, kuri savas prasmes slīpē pie pedagoga Aleksandra Aļošina. 

Jau no plkst. 9:00 rītā līdz pat 21:00 vakarā Kuldīgas Vieglatlētikas Manēža uzņems ap 500 dejotājus, ļaujot skatītājiem visas dienas garumā baudīt krāšņus deju priekšnesumus un klātienē redzēt Latvijas sporta deju pārus, kuri augstus rezultātus uzrādījuši arī starptautiskā arēnā. 

Pasākums notiks sešās daļās. Pirmajās trīs daļās uzstāsies iesācēji un Latvijas kausa grupas dalībnieki, bet dienas otrajā pusē, sākot no ceturtās grupas, sacensībās savus priekšnesumus ar 5 standarta dejām demonstrēs Latvijas čempionāta grupas dalībnieki. 

Kuldīga uzņems apmēram 500  sacensību dalībniekus no visas Latvijas dažādās vecuma grupās, sākot no pašiem mazākiem sacensību dalībniekiem, kuri gūs savu pirmo skatuves pieredzi, līdz pat Latvijas mēroga dejotājiem, kuri demonstrēs daudzu gadu garumā izkoptās deju prasmes.  

Sacensības kopumā vērtēs žūrija 18 cilvēku sastāvā – 9 profesionāļi no Latvijas un 9 no ārvalstīm. Sporta deju sacensības "Kuldīgas kauss - 2024" dalībniekus izvērtēs Latvijas žūrijas pārstāvji, bet Latvijas čempionātu Standartdejās dalībnieku sniegumu vērtēs 10 cilvēku žūrija, kuras sastāvā būs 9 ārzemju un 1 Latvijas deju nozares profesionālis.

Lepojamies, ka vairāku pilsētu konkurencē, šogad tieši Kuldīga ir izvēlēta par pasākuma norises vietu šāda mēroga pasākumam. Deju sacensības Kuldīgas novadā norisināsies pirmo reizi un tā būs lieliska iespēja popularizēt sporta dejas novada mērogā un ļaus ikvienam baudīt dejas burvību klātienē. Pasākums apmeklējams ar ieejas maksu.

Pasākumu organizē Kuldīgas novada BJC, Sporta deju klubs “SARA” un Deju Studija “D&D” sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju un Kuldīgas novada pašvaldību.

421879071 937629654870536 8339866483800805221 n