fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas Jauniešu mājā diskutē par demokrātiju un jauniešu iesaisti sabiedrībai svarīgos procesos

image
19
Apr

Kuldīgas Jauniešu mājā diskutē par demokrātiju un jauniešu iesaisti sabiedrībai svarīgos procesos

  • Kuldīgas BJC
  • 19/04/2024

Katru otro gadu Eiropas Komisija organizē Eiropas Jaunatnes nedēļu, lai atzīmētu un veicinātu jauniešu iesaistīšanos, līdzdalību un aktīvu pilsoniskumu visā Eiropā un ārpus tās.

Šogad nedēļas vadmotīvs bija: “Jauniešu redzējums”. Eiropas Jaunatnes nedēļas pasākumi notiek pāris mēnešus pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas paredzētas no 6.–9. jūnijam. Līdz ar to  galvenā uzmanība debatēs tiek pievērsta demokrātijai, aktualizējot  tēmas par aktīvāku jauniešu iesaisti sabiedrības dzīvē un īstenojot demokrātiju praksē. 

Uz tikšanos ar Kuldīgas jauniešiem bija ieradušās Eiropas parlamenta deputātu kandidātes no Kuldīgas novada - Antra Grīnberga un Loreta Robežniece. Sarunā ar klātesošajiem, abas viešņas aicināja nebaidīties paust savu viedokli un iesaistīties sabiedrībā notiekošos procesos, šādi realizējot demokrātiskas valsts dotās iespējas. Tāpat jaunieši guva pārliecību par Eiropas Savienības dotajām iespējam gan ceļot un brīvi iepazīt citas valstis un to kultūru, gan iesaistīties izglītības projektos, apgūstot darbam un dzīvei nepieciešamās prasmes un iemaņas.

Jaunieši, savukārt, pauda viedokli, ka jūtas brīvi, droši un priviliģēti, apzinoties Eiropas Savienības dotās iespējas un garantijas. 

Tikšanās noslēgumā varēja piedalīties viktorīnā par Eiropas Parlamenta vēlēšanām, iegūstot piemiņas balvas no BJC. 

Pasākums notika BJC karjeras izglītības un audzināšanas darba plāna ietvaros, veicinot jauniešu pilsonisko līdzdalību un stiprinot valstisko identitāti un patriotismu. 

3