fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Stāstnieku konkurss "Teci, teci, valodiņa 2023" pulcē talantīgus dalībniekus

image
16
Nov

Stāstnieku konkurss "Teci, teci, valodiņa 2023" pulcē talantīgus dalībniekus

  • Kuldīgas BJC, Saldus BJC
  • 16/11/2023

15. novembrī Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās pusfināls Viduskursas un Austrumkursas stāstnieku konkursam "Teci, teci, valodiņa 2023". Konkursa pusfinālā piedalījās Kuldīgas un Saldus novada bērni un jaunieši, kuri interesējas par tautas mutvārdu daiļradi un vēlas būt aktīvi stāstītāji dažādās dzīves situācijās, tādējādi veicinot stāstīšanas tradīciju kopšanu, uzturēšanu un attīstīšanu.

Žūrija dalībniekus vērtēja trīs vecuma grupās, piešķirot Mazā vai Lielā stāstnieka titulu un iespēju piedalīties stāstnieku konkursa finālā, Rīgā, 2.decembrī.

Konkursā piedalījās 31 dalībnieks, iespēju piedalīties konkursa finālā ieguva:

  • Jaunākā grupa - Aivija Snapaite, Hanna Sirmā, Rūdolfs Graudiņš, Miķelis Kampenuss un  Artūrs Vaičekauskis;
  • Vidējā grupa - Melānija Pūne;
  • Vecākā grupa - Enija Grandberga, Elza Ozola, Lāsma Liepa un Dāvis Jeromanovs.

Gabriels Bahs (jaunākā grupa), Elizabete Fundure (vidējā grupa), Katrīna Ansone un Jurģis Žaļims (vecākā grupa), pagājušā gada konkursā iegūstot “Dižā stāstnieka” titulu piedalās ārpus konkursa finālā Rīgā.

Dalībniekus vērtēja trīs žūrijas pārstāvji – Liene Zeiliņa (Saldus Bērnu un jaunatnes centra direktores vietniece izglītības jomā), Inta Brasle (Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra direktores vietniece izglītības jomā) un Anda Andersone (Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra direktores vietniece, karjeras izglītības un audzināšanas dar).

Pateicamies pedagogiem - Rutai Arnei, Ievai Andersonei, Inai Celitānei, Laurai Jēkabsonei, Silvijai Ozolai, Ivetai Pucenai, Ligitai Mežkalnei un Intai Blumbergai- Zeltiņai, kuras veicina stāstīšanas tradīciju kopšanu, uzturēšanu un tādējādi rūpējoties par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu.

Uz tikšanos nākamajā gadā!