fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Iedvesmot un motivēt - jauniešus uzrunā sportiski puiši no Saldus

image
12
Maijs

Iedvesmot un motivēt - jauniešus uzrunā sportiski puiši no Saldus

  • Kuldīgas BJC
  • 12/05/2023

Kuldīgas Jauniešu mājā, 11.maijā notika motivācijas pēcpusdiena “Tava IZVĒLE".  Uz tikšanos ar Kuldīgas novada jauniešiem bija ieradušies sportiskie un atraktīvie puiši no Saldus - Matīss Krūmiņš un Elvis Veisbergs. Lai gūtu iedvesmu, dzirdētu reālus dzīves stāstus un vērotu sportiskus priekšnesumus, bija pulcējušies ap 40 interesenti.

Matīss un Elvis  dalījās ar savu pieredzi, pastāstot par izdarītajām izvēlēm, dzīves principiem, būtiskākajiem pavērsieniem un svarīgākajiem cilvēkiem viņu dzīvēs.  Puišu dzimtā vieta ir Saldus un Brocēni, bet šobrīd abi dzīvo Rīgā, aktīvi sporto, nodarbojas ar biznesu, veido sociālo tīklu saturu, meklē jaunus ceļus savai pašizaugsmei, neapstājas pie sasniegtā un iedvesmo daudzus cilvēkus visā pasaulē.  Matīss un Elvis klātesošajiem demonstrēja arī  elpu aizraujošus vingrinājumus ar īpašām Buddy Lee lecamauklām. 

Puiši stāstīja par to, ka katru dienu mums ir dota izvēle. Piemēram, kā iesākt rītu - cik svarīgi ir noturēt fokusu uz sevi un savu ķermeni, veikt veselīgās  rutīnas darbības, kas atbalsta ķermeni un prātu, nevis uzreiz pēc pamošanās pastiept roku pēc telefona, lai sadalītu savas domas un novērstu uzmanību no galvenā. 

“Tu esi tas, ko tu dari”, saka Matīss, atzīstot, ka viņa TOP 5 ieradumi ir - sportošana, lasīšana, meditācija, veselīgs uzturs un miegs. Pēc viņa teiktā, svarīgi ir atklāt savas stiprās puses un uzlabot tās katru dienu, būt par vērtību, lai varētu palīdzēt citiem un nepārtraukti tiekties kļūt par savu labāko versiju.

“Ja Tu nezini savu dzīves mērķi, tad Tavs mērķis ir to atrast”, norāda Matīss. 

Viņš aizrāvies arī ar kalistēniku - treniņu forma, kurā galvenais "sporta inventārs" ir paša ķermeņa svars. Attālināti viņš apgūst veselības sporta speciālista arodu, iepriekš ir pieredze boksā, karatē un airēšanā. 

Matīss saka, ka viņa  misija ir iedvesmot un palīdzēt cilvēkiem mainīt savas dzīves uz labo pusi, dzīvot aktīvi un veselīgi. “Mēs paši veidojam savu realitāti un neviens cits par to nav atbildīgs”, uzskata Matīss.

Arī Elvis uzsvēra, cik būtiski ir katru vakaru  uzdot sev jautājumu- vai tu šodien izdarīji visu, ko biji ieplānojis, vai tu šodien izdarīji kaut nedaudz vairāk, lai uzlabotu savu sniegumu. Pēc Elvja teiktā, ir svarīgi nepārtraukti uzdot sev jautājumus, jo “lieli jautājumi ir ceļš uz lieliskām atbildēm”. “Kas ir tā viena lieta, ko es varu darīt, lai viss pārējais būtu vieglāk vai izrādītos nevajadzīgs?”, tā savā prezentācijā norādījis Elvis. Viņš  ir profesionāls bokseris, taču patlaban šo nodarbi atstājis, jo tas esot pārāk vientuļš sporta veids. Elvim, savukārt,  ļoti patīkot sabiedrība un  komunikācija ar cilvēkiem.

Abi puiši kopīgi trenējas un, smejoties atzīst, ka nevar atļauties apēst  otra klātbūtnē bulciņu, jo ir kauns no drauga. Puiši  viens otru atbalsta un motivē sasniegt vēl vairāk. Viņuprāt, ir ļoti nozīmīgi, kādi cilvēki tev ir apkārt, ar ko kopā tu dodies pa dzīvi- uz izaugsmi vai uz destrukciju. 

Puiši norāda, ka šobrīd viņu dzīve ir aizņemta ar treniņiem, kvalitatīvu sociālo tīklu satura veidošanu, pašizaugsmi un  Buddy Lee lecamauklu izplatīšanu Latvijā. Kamēr tas viņus aizrauj un ir interesanti, tikmēr  nav vajadzība pēc kāda atsevišķa hobija. 

Pasākums Jauniešu mājā notika karjeras izglītības un audzināšanas darba ietvaros; uz to bija aicināti bērni un jaunieši no visa Kuldīgas novada.