fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Noskaidroti Viduskursas un Austrumkursas dižākie smīdinātāji

image
22
Mar

Noskaidroti Viduskursas un Austrumkursas dižākie smīdinātāji

  • Kuldīgas BJC
  • 22/03/2023

22.martā Kuldīgas Jauniešu mājā stāstnieku konkursā „Anekdošu virpulis 2023”, tika noskaidroti Viduskursas un Austrumkursas dižākie smīdinātāji. 

Konkursā dalībnieki sacentās stāstot anekdotes, humoristiskus pieredzes stāstus vai atgadījumus no dzīves. Katrs stāstītājs tika vērtēts pēc šādiem kritērijiem: vai izdodas sasmīdināt klausītājus, prasme anekdoti izstāstīt skaidri un saprotami, anekdotes oriģinalitāte un repertuāra bagātība, anekdotes atbilstība situācijai, stāstītāja un klausītāja vecumam, stāstītāja stils, neverbālo līdzekļu lietojums, prasme veidot dialogu ar citiem dalībniekiem un klausītājiem. Katram dalībniekam, ievērojot vērtēšanas kritērijus, vērtēšanas komisija piešķir: Mazā, Lielā vai Dižā smīdinātāja nosaukumu.

Konkursā piedalījās 11 dalībnieki, no kuriem pieci ieguva nosaukumu - Dižais smīdinātājs un ceļazīmi uz konkursa finālu, pārējiem dalībniekiem piešķirot Lielā smīdinātāja tituli.  Pārstāvēt savu novadu konkursa finālā 1.aprīlī , Rīgā - smieklu dienā, dosies Gabriels Bahs, Aleks Pļuskis, Mārcis Branks, Jurģis Žaļims un Niks Virkavs no Ezeres pamatskolas folkloras kopas “Kamolītis”, skolotāja Ruta Arne. 

Anekdošu stāstītājus vērtēja Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra pieaicināta  žūrijas komisija: 

  • smieklu smalcinātāja – Inese Afanasjeva (Kuldīgas Kultūras centra producente);
  • grāfs Cūciņš paps – Adrians Dravnieks (Kuldīgas BJC Jaunatnes darbinieks);
  • Lords Volde-Smurfs – Ieva Ozoliņa (Kuldīgas BJC direktore).

Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centrs pateicas pedagogiem, kas sagatavoja skolēnus konkursam un vēl veiksmi jokdariem konkursa finālā.

Pasākumu organizēja Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs, sadarbībā ar Saldus Bērnu un jaunatnes centru