fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Turpinās Kuldīgas BJC ēkas rekonstrukcijas darbi

image
06
Jūl

Turpinās Kuldīgas BJC ēkas rekonstrukcijas darbi

  • Kuldīgas novada pašvaldība
  • 06/07/2023

Līgums ar SIA “Telms” par būvdarbu uzsākšanu Bērnu un jauniešu centrā tika parakstīts šī gada 18. aprīlī. Lai apskatītu paveiktos un pārrunātu vēl darāmos darbus, Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts, kā arī Būvvaldes vadītāja Jana Jākobsone šodien, 5. jūlijā, tikās ar būvniekiem. 

Atjaunojamā ēka projektēta pēc iespējas saglabājot ēkas vēsturisko plānojumu, atjaunojot iekšējo apdari un būvniecības vērtības, tāpēc cieša sadarbība ar Kuldīgas novada Būvvaldi visā atjaunošanas procesā ir ļoti nozīmīga.  

Projekta ietvaros, tiks saglabātas kāpnes centrālajā gaitenī no pirmā uz otro stāvu, paredzot to restaurāciju, risināta iekštelpu pārplānošana tā, lai bērnu un jauniešu centrs ēku izmantotu pilnībā un atbilstoši savām funkcijām un vajadzībām.  

Paredzētas dažādas mācību telpas ar atbilstošām mēbelēm, pilnībā aprīkota keramikas telpa ar dedzinātavu, liela pasākumu zāle ar savietojamām sēdvietām, aprīkota mazo aktieru telpa, deju telpa, sadarbības centrs, ierakstu studija, tekstila darbnīca, popgrupas telpa, centra personāla telpas, kā arī tik nepieciešamās, mūsdienu prasībām atbilstošas tehniskās telpas. Ēkā tiek risināti vides pieejamības jautājumi, tai skaitā pagalma fasādes piebūves vietā ierīkojot kāpņu telpu ar liftu. 

Arī ēkas ārējais veidols tiks atjaunots, saglabājot fasāžu vēsturisko kompozīciju, detalizāciju, apdari un krāsojumu. Paredzēta logu un durvju restaurācija, jumta seguma nomaiņa ar siltināšanu un hidroizolāciju, pēc iespējas saglabājot autentisko dakstiņu segumu. Paredzēta arī teritorijas labiekārtošana atbilstoši skolas vajadzībām, tai skaitā teritorijas nožogošana un aprīkota vieta āra mācību nodarbībām. Gājēju celiņi uz iekšpagalmu ir paredzēti gan no 1905. gada ielas, gan no Smilšu ielas. Ēkas iekšpagalmā ierīkos trīs autostāvvietas, tai skaitā vienu kas paredzēta cilvēkiem ar invaliditāti, un 20 velosipēdu novietnes. Tiks saglabāti esošie koki, bet papildus paredzēts apzaļumojot brīvo teritoriju, ierīkojot soliņus un ziemciešu dobes. 

Objektā jau ir veikta esošo pamatu vertikālā hidroizolācija ar injekcijas metodi, mikropāļu izbūve, pamatu aizmurēšana ar laukakmeņiem, un šobrīd notiek sagatavošanas darbi jumta seguma demontāžai.