fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Aicina pieteikties neformālās izglītības pasākumu organizēšanā Ukrainas bērniem

image
03
Jūl

Aicina pieteikties neformālās izglītības pasākumu organizēšanā Ukrainas bērniem

  • Kuldīgas novada pašvaldība
  • 03/07/2023

Kuldīgas novada pašvaldība izsludina konkursu neformālās izglītības pasākumu organizēšanai programmas “Neformālās izglītības pasākumi, t.sk. latviešu valodas apguve, Ukrainas bērniem un jauniešiem” ietvaros.

Pieteikšanās termiņš: līdz 2023. gada 6. jūlijam plkst. 12.00. Programmas  īstenošanas laiks ir no 2023. gada 10. jūlija līdz 10.novembrim.

Neformālās izglītības pasākumu mērķis ir mazināt kara notikumu izraisīto psihoemocionālo spriedzi, kā arī stiprināt Ukrainas bērnu etnisko identitāti un kopību ar Latvijā dzīvojošo ukraiņu kopienu, nodrošinot atbilstīgas aktivitātes bērnu psihoemocionālās labbūtības un piederības sekmēšanai. Savukārt, lai pilnvērtīgi un veiksmīgi integrētos un iekļautos Latvijas izglītības sistēmā un kultūrvidē, būtiski ir apgūt latviešu valodas prasmes.

Pasākumu dalībnieki – Ukrainas bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 18 gadiem (ieskaitot).

Tiek atbalstīti dažādi neformālās izglītības pasākumi, kas ietver daudzveidīgas aktivitātes: 

  •  ukraiņu valodas, tradīciju un kultūras vērtību saglabāšanai un praktizēšanai, lai mazinātu bērnu un jauniešu psihoemocionālo spriedzi un uzturētu kopības saites ar ukraiņu kopienu Latvijā,
  •  latviešu valodas prasmju apgūšanai un nostiprināšanai gan valodas mācīšanas un mācīšanās nodarbībās, gan radošās valodas apguves integrētās nodarbībās,

Latvijas dabas un kultūrtelpas iepazīšanai, lai veiksmīgāk iekļautos vietējā kopienā un Latvijas sabiedrībā. Dokumentus iesniedz papīra formātā, pašrocīgi parakstīti, jāiesniedz Kuldīgas novada pašvaldībā, Baznīcas ielā 1, Kuldīgā, Kuldīgas novadā. Dokumentus var iesniegt arī elektroniskā formātā, parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, jāiesūta elektroniski uz e-pasta adresi: dome@kuldiga.lv, vai iesniegt elektroniski, izmantojot portālu www.latvija.lv. Papildu informācija par projektu iesniegšanu: tālr. 27020934, e-pasta adrese: santa.dubure@kuldiga.lv.

mapeweb4NOLIKUMS

mapeweb4PIETEIKUMA VEIDLAPA 

357426111 653062130181472 7742200650796010902 n