fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novada BJC direktore dalās pieredzē par jauniešu forumu organizēšanu

image
03
Aug

Kuldīgas novada BJC direktore dalās pieredzē par jauniešu forumu organizēšanu

  • Kuldīgas BJC
  • 03/08/2023

2. augustā Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktore Ieva Ozoliņa Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pārstāvjiem dalījās pieredzē, kā labāk organizēt jauniešu forumus. 

Trīs dienas, no 31. jūlija līdz 2. augustam, Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās projekta "YOUTH FORUMS IN BALTIC STATES" rīkotās apmācības. Projekta mērķis ir Baltijas valstīs rīkot divus jauniešu forumus, par galveno tematiku izmantojot kādu no 11 Eiropas Savienības jaunatnes mērķiem. 

Kuldīgas novada BJC direktore I. Ozoliņa savā pieredzes stāstā mudināja domāt par vairākiem aspektiem. Piemēram, kā veicināt jauniešu dalību šādos forumos, neaizmirstot, ka tieši viņiem jābūt to centrā. Kā uzlabot piederības sajūtu, pēc iespējas vairāk jauniešus iesaistot paša formuma organizēšanā un nodrošināt, ka pasākuma formāts ir tiem aizraujošs. 

Tāpat I. Ozoliņa iezīmēja, cik būtisks ir organizatoriskās komandas darbs, uzdevumu deleģēšana, rūpīga plānošana un sagatavošanās, kā arī foruma tēmas ievērošana. Papildus Kuldīgas novada BJC direktore aicināja padomāt par jauniešu vajadzībām - lai tiem būtu ērtas, siltas telpas un tiktu nodrošināta kvalitatīva ēdināšana. 

Sarunas otrajā daļā dalībnieki līdzdarbojās un rekomendēja, viņuprāt, labākos foruma norises formātus, dalījās personīgajā pieredzē un izteica viedokli, kurš no organizatoriskiem aspektiem šķitis visbūtiskākais. 

Apmācību noslēgumā dalībnieki veidoja plānu, kā organizēt forumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. 

IMG 394