fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

12. augustā Kuldīgā norisināsies Bērnu drošības dienas sporta spēles

image
04
Aug

12. augustā Kuldīgā norisināsies Bērnu drošības dienas sporta spēles

  • Veselības ministrija
  • 04/08/2023

Sestdien, 12. augustā no plkst. 11.00 līdz 15.00 Kuldīgas estrādē, Pētera iela 5 notiks Veselības ministrijas organizētās Bērnu drošības dienas sporta spēles visai ģimenei. Spēlēs aicināti piedalīties bērni un jaunieši vecumā no 6 līdz 18 gadiem, var nākt arī jaunāki bērni, kuriem uzdevumi tiks pielāgoti vecumam. Savukārt vecākiem būs iespēja iesaistīties izglītojošos pasākumos.

Sporta spēles visiem apmeklētājiem būs bez maksas. Spēļu laikā ikvienam būs iespēja piedalīties 14 dažādās aktivitātēs – 11 individuālajās un 3 sacensību formāta. Visas aktivitātes (galda hokejs, mini futbols, zvanu koridors, balansa dēlis, atmiņas spēle, labirinta skrējiens u.c.) būs pieejamas vienlaikus un tiks sadalītas zonās. Dienas programma veidota tā, lai izglītotu un praktiski pievērstu dalībnieku uzmanību traumatisma nozīmei, cēloņiem un riskiem.

Sporta spēles paredzētas visai ģimenei. Kamēr bērni sportos, vecāki varēs iepazīt mobilo darbnīcu “Bērnam droša māja” un saņemt padomus traumatisma profilaksei vai klausīties izglītojošas lekcijas par fiziskās slodzes nozīmīgumu bērnu ikdienā. Lekcijas nodrošinās apmācītu nozares ekspertu komanda, kas piedalījusies arī spēļu programmas tapšanā.

Sportiskās dienas aktivitātes sāksies ar reģistrāciju plkst. 11.00 un noslēgsies plkst. 15.00 ar apbalvošanu. Sporta spēlēs varēs piedalīties gan visas dienas garumā, gan izvēloties tikai atsevišķas aktivitātes.

Lai interesanti un izglītojoši šogad nosvinētu Starptautisko bērnu aizsardzības dienu (1. jūnijā), Veselības ministrija jūnijā un jūlijā rīko divpadsmit Bērnu drošības dienas sporta spēles visā Latvijā, tostarp Kuldīgā. Šīs sporta spēles ir viens no kampaņas “Pārvērt pārdrošību par drošību!” pasākumiem, kuras mērķis ir izglītot un informēt dažāda vecuma bērnus, viņu vecākus un citus pieaugušos par drošību, biežāko traumu veidiem katrā vecumposmā, traumu gūšanas apstākļiem un profilakses pasākumiem, lai samazinātu bērnu traumatismu Latvijā.

Kampaņa tapusi pēc VM, Bērnu slimnīcas un Slimību profilakses un kontroles centra iniciatīvas un tiek īstenota Eiropas Sociālā fonda projektā “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” (identifikācijas Nr. 9.2.4.1/16/I/001).

Ieskats pasākuma: https://youtu.be/qTkXXg73RVc

Vairāk informācijas: https://www.vm.gov.lv/lv/jaunums/veselibas-ministrija-riko-bernu-drosibas-dienas-sporta-speles