fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Barikāžu atceres pasākumu nedēļa Kuldīgas novadā

image
27
Jan

Barikāžu atceres pasākumu nedēļa Kuldīgas novadā

  • Kuldīgas BJC
  • 27/01/2022

Atzīmējot Barikāžu 31. gadadienu no 17. līdz 23. janvārim Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs aicināja ikvienu interesentu iesaistīties vairākās izglītojošās un erudītās aktivitātēs.

Viena no aktivitātēm, kurā tika aicināti piedalīties kuldīdznieki un pilsētas viesi, bija Burtmedības Kuldīgas pilsētvidē. Galvenais šīs aktivitātes noteikums - atrast astoņus burtus, kas paslēpušies dažādu pilsētas ēku logos, un no šiem atrastajiem burtiem izveidot paslēpto atslēgas vārdu – PATRIOTS, reizē uzzinot dažādus zināmus un ne tik zināmus faktus par Barikāžu laiku Rīgā un Kuldīgā.

Burtmedībās kopumā atbildes iesūtījuši vairāk kā 20 dalībnieki, no kuriem pareizo atbildi atraduši Vilgāles sākumskolas 4.-6. klašu skolēni, ģimeņu grupā pareizo burtu kombināciju atradusi viena ģimene un 4 individuālie burtu mednieki. Izlozes kārtā šie dalībnieki iegūst Burtmednieka titulu un piemiņas veltes no Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra.

No 17. līdz 21. janvārim Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs piedāvāja Kuldīgas novada skolu klasēm piedalīties digitālā izlaušanās istabā, kurā veicot dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumus par tēmu Barikādes Rīgā un Kuldīgā, varēja rast paslēptos norādījmus, lai gala rezultātā atrisinātu paslēpto mīklu.. Atsaucība no skolām bija necerēti liela. Nedēļas ietvaros uz izlaušanās istabu bija pieteikušās 29 klases un katras klases skolēni tika dalīti komandās pa 4-5 cilvēkiem. Kopējais dalībnieku skaits sasniedz vairāk kā 460 dalībniekus. Klases savā starpā sacentās par iespēju laimēt Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra sarūpētās balvas. Pamatskolas klašu grupā uzvaras laurus plūca V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 9.b klases komanda, 2. vietu ieguva Skrundas vidusskolas 7. a klases komanda, bet godpilno 3. vietu izcīnīja Kuldīgas 2. vidusskolas 9. a klases komanda. Vidusskolas klašu grupā pirmo un otro vietu ieguva V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 11. klases komandas, taču trešo vietu izcīnīja Skrundas vidusskolas 11. klases komanda. 

20. janvārī pie Kuldīgas pasta ēkas tika iedegts piemiņas ugunskurs par godu tā laika Barikāžu dalībniekiem. 

Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra piedāvāto aktivitāšu galvenais mērķis bija veicināt sabiedrības iesaisti un interesi par valsts nozīmes notikumiem, sniegt iespēju pārbaudīt savas zināšanas, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī uzzināt, ko jaunu par Barikāžu laika notikumiem.

Aktivitātes tiek organizētas sadarbībā ar Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljonu, Kuldīgas novada sporta skolu, Kuldīgas novada muzeju, Kuldīgas kultūras centru, Kuldīgas Restaurācijas centru, Kuldīga aktīvās atpūtas centru, Kuldīgas Galveno bibliotēku, E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolu.

FOTO/ K. Jonelis

 

barikades 2022 2