fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Tautasdziesmu dziedāšanas sacensība Lakstīgala 2. kārta Kurzemes novadā

image
28
Jan

Tautasdziesmu dziedāšanas sacensība Lakstīgala 2. kārta Kurzemes novadā

  • Kuldīgas BJC
  • 28/01/2019

24. janvārī Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centrā norisinājās konkurss “Lakstīgala 2019” 2. kārta, kurā piedalījās astoņas komandas no Kurzemes izglītības iestādēm.

 

Kuldīgas novadu konkursā pārstāvēja Ēdoles pamatskolas 1.- 4. kl. komanda un Turlavas pamatskolas 5.- 9.kl. komanda, Ventspils novadu - Puzes pamatskolas 1.-4. kl. komanda, Talsu novadu - Lībagu sākumskolas 1.- 4.kl., Talsu pamatskolas 1.- 4. un 5.- 9.kl. komandas. No Nīcas novada piedalījās Nīcas vidusskolas 1.- 4. kl. komanda, bet Liepājas pilsētu pārstāvēt bija atbraukusi Liepājas 8. vidusskolas 1.- 4. kl. komanda.

Konkurss bija aizraujošs – komandas darbojās saliedēti un azartiski. Ne visi uzdevumi bija ātri izpildāmi, nācās arī koncentrēties un domāt radoši, lai rastu pareizās atbildes uz jautājumiem par latviešu senvārdiem, tautastērpiem un pats galvenais latviešu tautas dziesmu. Taču komandas lieliski parādīja savu centību un iepriekš apgūtās zināšanas no latviešu tautasdziesmu izlases “Lakstīgala”, ko apkopojis kordiriģents Roberts Zuika, kura iniciatīvas rezultātā arī tapis šis konkurss Latvijā.

Noslēgumā saskaitot iegūtos punktus tie bija teju vienādi, tāpēc visām komandām  tika piešķirtas pirmās pakāpes diplomi, ar draudzību noslēdzot šī gada konkursu “Lakstīgala” Kurzemē.

Komandas vērtēja Valsts izglītības satura centra (VISC) neformālās izglītības departamenta interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas folkloras projektu koordinatore Māra Mellēna un vecākā referente (kora mākslā) Rita Platpere.

Konkurss “Lakstīgala” Latvijā norisinās jau kopš 2003. gada un to organizēšanu nosaka VISC. Konkurss ik gadu notiek divās līdz trīs kārtās. Pirmo kārtu organizē Latvijas novadu interešu izglītības koordinatoru iestādes, otrā kārta notiek Latvijas vēsturiskajos novados sadarbībā ar VISC, savukārt fināla kārta netiek organizēta katru gadu, to norisi nosaka un koordinē VISC Rīgā.

 

lakstigalaplakats3.posms2019