fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgā 1991. gada barikāžu atceres pasākumā aicinās iedzīvotājus dalīties atmiņās

image
07
Jan

Kuldīgā 1991. gada barikāžu atceres pasākumā aicinās iedzīvotājus dalīties atmiņās

  • Kuldīgas BJC
  • 07/01/2019

Svētdien, 20. janvārī, plkst. 18.00 Kuldīgā, Liepājas ielā pie pasta ēkas atzīmēs 1991. gada barikāžu atceres dienu, atsaucot atmiņā notikumus, kas pirms 28 gadiem norisinājās Kuldīgā un citās Latvijas pilsētās.

Šajā gadā pasākumā tiks uzrunāti pasākuma apmeklētāji, kas piedalījušies vai piedzīvojuši barikāžu notikumus. Būs pieejams brīvais mikrofons, aicināsim apmeklētājus pastāstīt par sajūtām, redzēto un dzirdēto barikāžu laikā. Ikviena atmiņa ikreiz atklāj ko jaunu un nedzirdētu. Atmiņu stāstos īpaši jūtamas emocijas un tā brīža piedzīvotais, ko nevar sajust, skatoties fotogrāfijas, tāpēc aicinām būt atsaucīgiem un dalīties ar savu stāstu.

Tāpat pasākuma laikā būs iespēja izzināt mūsu valsts vēsturi, vērojot uzņemtos sižetus par 1991. gada notikumiem Latvijā, kā arī aukstajā laikā sasildīties ar siltu zupu un tēju, ko dalīs Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljons. Savukārt kopā ar Latvijas Kristīgo skautu Kuldīgas 58. vienību pasākuma apmeklētāji varēs izcept siltu maizi.

Pasākuma norise Liepājas ielā pie pasta ir nozīmīga, jo 1991. gadā barikādes Kuldīgai barikāžu notikumos bija īpaša loma. Sargājot pasta ēku, barikāžu dalībnieki to bija nocietinājuši ar lieljaudas tehniku, betona bluķiem un dzeloņdrātīm. Tāpat barikādes bija uzceltas ap Kuldīgas raidstaciju. Latvijas radio Kurzemes korespondente Silva Bendrāte bija atbildīga par to, lai tad, ja Latvijas radio balss Rīgā apklustu, Kuldīgā veidotu neatkarīgu raidstaciju, kuras raidījumi būtu dzirdami arī Zviedrijā. No Kuldīgas gatavojās raidīt četrās valodās iepriekš sagatavotu ierakstu, pēc tam, kad ēterā būtu izskanējusi norunātā parole: ”Tiem, kas atvaļinājumā.”

Pasākumu organizē Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljonu, Latvijas Kristīgo skautu Kuldīgas 58. vienību, Kuldīgas novada pašvaldību, Kuldīgas kultūras centru, Kuldīgas novada Sporta skolu, viesnīcu “Jēkaba sēta” un VAS “Latvijas valsts ceļi”.

Attēls no Kuldīgas novada muzeja krājuma.