fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Jaunieši aicināti piedalīties bezmaksas apmācībās “Dēmos. uztrenē demokrātiju!”

image
04
Okt

Jaunieši aicināti piedalīties bezmaksas apmācībās “Dēmos. uztrenē demokrātiju!”

  • Kurzemes NVO
  • 04/10/2023

Jau otro gadu rudens brīvlaikā netālu no Kuldīgas notiks neformālas apmācības “Dēmos. Uztrenē demokrātiju!”, kas domātas 9.-12. klašu skolēniem. Apmācības notiks no 23. līdz 28. oktobrim viesu namā “Pilskalni” Īvandes pagastā , kur tiks nodrošināta nakšņošana un ēdināšana. 

Dzīve demokrātijā dod lielu brīvību un plašas iespējas, taču ir jāprot tās izmantot. Tāpēc piedāvājam jauniešiem rudens brīvlaiku pavadīt apmācībās, kurās ar dažādu interaktīvu, neformālu nodarbību palīdzību būs iespēja nonākt pie lielākas izpratnes par demokrātiju- kā tā darbojas, kādas iespējas sniedz un ar kādām problēmām saskaras. 

Būs iespēja attīstīt noderīgas prasmes dzīvei demokrātijā, piemēram, sava viedokļa un interešu aizstāvēšanu, diskutēšanu, sadarbošanos un pašorganizēšanos.

Šī būs lieliska iespēja satikt un iepazīt jaunus domubiedrus, kā arī kopīgi saplānot un noorganizēt kādu demokrātisku pasākumu.

“Dēmos. uztrenē demokrātiju!” pagājušā gada pieredzi un nodarbības jaunieši vērtē uz 9,25 no 10, kas ir augsts vērtējums un nebūtu iespējams bez mācību vadītāja Jāņa Silava ( “Iespējamā misija” absolvents, Mārupes Valsts ģimnāzijas vēstures skolotājs), kurš arī šogad vadīs nodarbības. 

Pieteikšanās anketa te: https://ej.uz/dēmos2023

Ja apmācību tēma ir saistoša, aicinājums pieteikties, jo vietu skaits ierobežots- varēs piedalīties 20 jaunieši. 

Apmācības organizē “Europe Direct Kuldīga” ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu.