fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Izglītojošais barikāžu atceres pasākums 9. klasēm

image
24
Jan

Izglītojošais barikāžu atceres pasākums 9. klasēm

  • Kuldīgas BJC
  • 24/01/2020

20. janvārī Kuldīgā, Liepājas ielā notika Barikāžu atceres pasākums Kuldīgas novada vispārizglītojošo skolu 9. klašu skolēniem. Jautras, bet izglītojošas stacijas sagatavoja 8.klašu skolēni.

 

Liepājas ielā bija izvietotas 12 stacijas: barikāžu puzles ar uzdevumu, vārdu banka- tekstā par barikādēm bija jāieliek trūkstošie vārdi, krustvārdu mīkla, tests par barikāžu notikumiem Latvijā, “mēmais šovs, ”ar austiņām, kur bija jānosauc ar barikādēm saistīti vārdi, barikāžu plakātu konkurss- klase veidoja plakātu ar saukli par brīvību un atmodu un uzņēma klases foto, pareizā hronoloģiskā secībā jāsaliek barikāžu notikumi, jānes tējas krūzītes barikāžu dalībniekiem caur šķēršļu joslu aizsietām acīm, jāsniedz  pirmā palīdzība barikāžu dalībniekiem, klasiskais mēmais šovs ar uzdevumiem no divu vārdu salikuma, patriotisko dziesmu vārdu salikšana pareizā secībā un komanda šķērsoja barikādes ar aizsietām acīm. Ar mērķi radoši veidot jauniešu izpratni par Latvijas vēsturiskajiem notikumiem.

Kuldīgas 2. vidusskolas koris dziedāja patriotiskas dziesmas. Skanēja skolēnu pierakstītie atmiņu stāsti. 

Pašu skolēnu sarūpēto zāļu tēju nodrošināja KuldīgasZemessardzes 45. nodrošinājuma bataljons. Ar smago tehniku pasākumu atbalstīja  SIA “Latvijas ceļi.”  

Skolēni atzina, kā šāds pasākums ir interesants un izzinošs, un viņi ieguvuši jaunas zināšanas par barikādēm. 

Balvas uzvarētājiem ar sponsoru palīdzību sagādāja 8.klašu skolēni.

 

Paldies, sponsoriem! - kafejnīca "Šarlote", veikalam "Dārziņš", SIA "Arktika G", veikalam "Pindzele", Laikrakstam "Kurzemnieks", kūku ražotājiem "Ineses tortes"

 

kolazas 3kolazas 2kolazas 1

 

http://www.youtube.com/watch?v=DSJypT3_-Jw