fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Viduskursas un Austrumkursas stāstnieku konkursa pusfināls "Teci, teci, valodiņa 2022"

image
21
Nov

Viduskursas un Austrumkursas stāstnieku konkursa pusfināls "Teci, teci, valodiņa 2022"

  • Kuldīgas BJC
  • 21/11/2022

16. novembrī Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās ikgadējais Viduskursas un Austrumkursas stāstnieku konkursa pusfināls "Teci, teci, valodiņa 2022". Konkursa pusfinālā piedalījās Kuldīgas un Saldus novada bērni un jaunieši, kuri interesējas par tautas mutvārdu daiļradi un vēlas būt aktīvi stāstītāji dažādās dzīves situācijās. Dalībnieki sacentās par Mazā vai Lielā stāstnieka titulu un iespēju piedalīties stāstnieku konkursa finālā.

Konkursā piedalījās 13 dalībnieki, trīs vecuma grupās, kur jaunākajā grupā (1.-4.kl.) piedalījās pieci dalībnieki, vidējā grupā (5.-6.kl.) trīs dalībnieki un vecākajā grupā (7.-12.kl.) pieci dalībnieki.

   Uz stāstnieku konkursa finālu Rīgā, š.g. 3.decembrī dosies septiņi dalībnieki:

  • Jaunākā grupa - Miķelis Kampenuss un Gabriels Bahs;
  • Vidējā grupa - Elizabete Fundure;
  • Vecākā gupa - Jurģis Žaļims, Dāvis Jeromanovs, Katrīna Ansone un Niks Virkavs.

   Dalībniekus vērtēja trīs žūrijas pārstāvji - Liesma Lagzdiņa (Kuldīgas novada stāstniece), Zane Jančevska   (aktrise, Latviešu tradicionālās mūzikas un folkloras mantojuma kopēja) un Inta Brasle (Kuldīgas nov. Bērnu un jauniešu centra direktores p.i.).

   Pateicamies ikvienam, kurš veicina stāstīšanas tradīciju kopšanu, uzturēšanu un attīstīšanu, tādējādi piedaloties nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā un kopšanā.

Uz tikšanos nākamajā gadā!