fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Aizvadīts ikgadējais konkurss - skate „No baroka līdz rokam 2020”

image
07
Feb

Aizvadīts ikgadējais konkurss - skate „No baroka līdz rokam 2020”

  • Kuldīgas BJC
  • 07/02/2020

Sestdien, 1.februārī tika aizvadīts ikgadējais konkurss – skate „No baroka līdz rokam 2020”, kas pulcē Kuldīgas novada izglītības iestāžu vokāli instrumentālos ansambļus, instrumentālos kolektīvus un popgrupas.

Konkursā uzstājās 15 kolektīvi: 10 popgrupas, 2 instrumentālie kolektīvi un 3 vokāli instrumentālie ansambļi. Jaunākajās grupās katrs kolektīvs izpildīja divus skaņdarbus, savukārt vecākās grupas bija sagatavojušas piecus skaņdarbus, no kuriem vienu izvēlējās žūrija, bet otru konkursa laikā izlozēja kāds no grupas pārstāvjiem.

Žūrija vērtēja katra kolektīva sniegumu pēc kritērijiem – mākslinieciskais sniegums, intonācija, ritms, ansamblis un interpretācija. Tehniskais sniegums, kurā ietilpst intonatīvais skanējums, dikcija, vokālā tehnika, ansamblis. Tāpat tika vērtēta priekšnesuma muzikalitāte, dziesmas izpildījuma atbilstība dalībnieku vecumam un balss iespējām, mākslinieciskais tēls  un kopiespaids. 

Konkursa dalībnieku priekšnesumus vērtēja 50 punktus sistēmā, piešķirot augstāko, I, II, vai III pakāpes diplomu. Uz konkursa otro kārtu, kas norisināsies 13. februārī Talsos tika izvirzīti astoņi kolektīvi :

  • Kuldīgas kultūras centra vokālā grupa “Konfektītes”, vadītāja Agnese Čīče, ieguva augstākās pakāpes diplomu ar 48,15 punktiem;
  • Kuldīgas nov. BJC popgrupa “Krāsputiņas”, vadītāja Agate Palma, ieguva augstākās pakāpes diplomu ar 46,84 punktiem;
  • Kuldīgas nov. BJC popgrupa “PUTAS”, vadītāja Agnese Čīče, ieguva augstākās pakāpes diplomu ar 48,83 punktiem;
  • Kuldīgas nov. BJC popgrupa “PUTAS”, vadītāja Amanda Gertnere ieguva augstākās pakāpes diplomu ar 48,17 punktiem;
  • Ēdoles pamatskolas instrumentālais ansamblis, vadītāja Egita Putniņa ieguva augstākās pakāpes diplomu ar 47 punktiem;
  • Kuldīgas nov. BJC ģitāristus ansamblis, vadītāja Sangrita Upeniece , ieguva I pakāpes diplomu ar 44 punktiem;
  • Kuldīgas nov. BJC muzikāli radošā studija “MONA”, vadītāja Sangrita Upeniece, ieguva I pakāpes diplomu ar 44,67 punktiem;
  • Kuldīgas nov. BJC VIA “STARS”, vadītāja Sangrita Upeniece, ieguva I pakāpes diplomu ar 44,83 punktiem.

 Žūrijas komisijas sastāvā šogad bija: Vokālā pedagoģe, vairāku popgrupu vadītāja, kā arī vokālās studijas “Allegria” dibinātāja un vadītāja Irēna Karpa. Mūziķis, viens no grupas “CREDO” dibinātājiem, aizrautīgs kultūras cilvēks ar plašu skatu mūzikas pasaulē Valdis Skujiņš. Pedagogs, mūziķis, sitamo instrumentu, īpaši bungu meistars un entuziasts Linards Tiļugs. 

Paldies visiem kolektīviem par ieguldīto darbu un sniegumu. Vēlam veiksmi visiem izvirzītajiem dalībniekiem otrajā kārtā.

Foto K. Jonelis