fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas jauniešu forums

image
25
Sep

Kuldīgas jauniešu forums

  • BJC
  • 25/09/2017

23. septembrī Kuldīgas Jauniešu mājā norisinājās Kuldīgas jauniešu forums 2017, kas tika organizēts projekta “Aiziet” ietvaros, kopā pulcējot vairāk kā 70 jauniešus no visiem Kuldīgas novada pagastiem, kā arī Kuldīgas novada pašvaldību speciālistus un citus interesentus, kam interesē darbs ar jaunatni Kuldīgas novadā.

Kuldīgas jauniešu forums noslēdza projektu “Aiziet!”. Projekta mērķis bija attīstīt darba ar jaunatni kapacitāti visā Kuldīgas novadā. Projekta ietvaros norisinājās sekojošas aktivitātes:

  • Pagastu pārvalžu un jaunatnes darbā iesaistīto personu neformāla diskusija par esošo un vēlamo jaunatnes sistēmu novadā
  • Individuāli tika apmeklēti visi novada pagasti, kuros norisinājās tikšanās ar vietējiem jauniešiem. Tika noskaidrotas viņu vēlmes un vajadzības savā pagastā, kā arī šo tikšanās laikā tika atrasti pagastu brīvprātīgie jaunatnes koordinatori.
  • Projekta ietvaros tika organizētas apmācības brīvprātīgajiem jaunatnes koordinatoriem.
  • Noslēgumā norisinājās pirmais Kuldīgas jauniešu forums par jauniešu līdzdalības modeļa izstrādi Kuldīgas novadā.

Projekta rezultātā, tika noskaidroti brīvprātīgie jaunatnes koordinatori pagastos, kā arī Kuldīgas novada jaunieši vecumā no 13 - 25 gadiem piedalījās forumā, kurā tika izstrādātas jauniešu, jaunatnes darbinieku un pagastu pārvalžu kopīgas rekomendācijas par jaunatnes darba sistēmas pilnveidi pašvaldībā un ieteikumi jaunajai Kuldīgas novada jaunatnes politikas attīstības stratēģijai.

Projekts “Aiziet!” īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.