fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Kuldīgas novadā aizvadīta Veselības diena ģimenēm

image
30
Okt

Kuldīgas novadā aizvadīta Veselības diena ģimenēm

  • Kuldīgas BJC
  • 30/10/2022

27. oktobra pēcpusdienā no plkst. 15.00 līdz plkst. 19.00 Kuldīgas Jauniešu mājā ikviens interesents tika aicināts uz veselību veicinošām aktivitātēm Veselības dienas ietvaros. Veselības diena bija plaši apmeklēta – tajā piedalījās vairāk nekā 100 apmeklētāju – gan bērni un pusaudži, gan vecāki un vecvecāki.

Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja apgūt prasmes veselīgu našķu pagatavošanā un iegūt zināšanas un idejas veselīgam uzturam ikdienā. Katram bija iespēja pagatavot un nogaršot dažādus veselīgus saldumus un uzkodas uztura speciālistes Katrīnas Spulenieces-Aišpures vadībā.

Tikmēr paralēli notika veselību veicinoša nodarbība kopā ar fizioterapeiti Jeļenu Miezīti, kas praktiskā veidā piedāvāja izmēģināt dažādas fiziskās aktivitātes un vingrojumus pareizas stājas un līdzsvara stiprināšanai un svara korekcijas profilaksei.  

Pēc tam bija iespēja piedalīties Ances Gulbes piedāvātā enerģiskā deju nodarbībā. Tā bija Latīņamerikas mūzikas ritmu iedvesmota deju fitnesa nodarbība. Deja vairo pozitīvu pašsajūtu, jautrību un ikdienā var kļūt par pamatu pašsajūtas uzlabošanai un aktīva dzīvesveida paradumam. 

Vecāki un vecvecāki apmeklēja psiholoģes Mag. Psych. Gitas Neilandes lekciju “Kā būt atbalstošam vecākam/vecvecākam priekš sava sākumskolnieka”. Sarunas laikā apmeklētāji uzzināja, kā veicināt sava bērna pozitīvu pašvērtējumu, drošības sajūtu, spēju orientēties sociālajās attiecībās un emocijās. Arī to, kāpēc ir labi zināt savas (vecāka) tiesības un ko iesākt ar konfliktiem. Gita Neilande ir sertificēta psiholoģe konsultatīvājā, izglītības un skolas psiholoģijā.

Veselību veicinošās nodarbības tika rīkotas un finansētas projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamības uzlabošana Kuldīgas novada iedzīvotājiem” Nr. 9.2.4.2/16/I/095 ietvaros.

Pasākumu organizēja Kuldīgas aktīvo jauniešu biedrība "Sprādziens", sadarbībā ar Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centru.

 

IMG 11

IMG 10

IMG 9

IMG 8

IMG 7

IMG 6

IMG 5

IMG 4

IMG 3

IMG 2

IMG 1

IMG 12